31. 12. 2011

Top 10 knih 2011


Projekt, který má nasvědomí Dý z blogu Dý's modest bookshelf. Vybrat pouhých 10 knih pro mě bylo nadlidským výkonem, ale nakonec se povedlo.




Myra McEntire - Hourglass

Debut nadané spisovatelky o cestování časem a jedné velké lásce, pro kterou čas není překážka.







S. C. Stephens - Thoughtless

Jedna z méně známých contemporary romancí o tom, co se stane když se s přítelem nastěhujete k jeho sexy kamarádovi a váš přítel odjede na služební cestu.







Beth Revis - Across the Universe

Nejlepší science-fiction tohoto roku. Autorka nádherně vylíčila život uvnitř vesmírné lodi a i když neoplývá velkou romantikou nenechá nikoho ani na chvíli vydechnout.





 

Stephanie Perkins - Lola and the Boy Next Door

Nejsladší a nejúsměvnjší contemporary roku 2011. Hrozně mě bavily Loly kostýmy. Sama mám chuť si jít koupit růžovou paruku a na zápěstí si namalovat hvězdu.








Jamie McGuire - Beautiful Disaster

Jedni ji milují a druzí nesnáší. Já se jí nemohla nabažit. Příběh o dvou mladých lidech, kteří se vášnivě milují, ale nedokáží být spolu ani od sebe.





Jeri Smith-Ready - Shade

Pro mě nejlepší duchařina. Přiznám se párkrát mi ukápla i slza.









Veronica Roth - Divergent

Triss a Four forever!! Tahle kniha pro mě byla překvapením roku. Vůbec jsem jí neměla v plánu číst, ale naštěstí jsem změnila názor.







Shelly Crane - Significance

Nejkrásnější příběh o lásce, která byla dána osudem. Vztah mezi Maggie a Calebem byl tak nádherně nevinný a stránky ubíhaly samy.







Jeaniene Frost - Halfway to the Grave

Nejlepší upíří série, kterou jsem kdy četla. Hlášky Cat byly nezapomenutelné a navíc pije gin s tonikem jako já. Musíte milovat.




 


L. A. Weatherly - Angel Burn

Oh God. Nové pojetí andělů od téhle autorky mě dostalo do kolen. Četla jsem ji nejméně třikrát.







1 komentář:

  1. Naprieč vesmírom so dostala na Vianoce a dnes sa púšťam do jej čítania. Čítala som na ňu odporúčacie recenzie, tak sa neskutočne teším :) A Divergent si tiež plánujem kúpiť, keď vyjde v slovenčine.

    OdpovědětVymazat