28. 3. 2011

Elizabeth Chandler - Love at First Click



Déle jsem již nemohla popírat tu horkost v mých tvářích, když byl okolo Flynn. Zamilovala jsem se do přítele mé sestry.
Něco na Flynnovi je. Ano, je vysoký, neuvěřitelně nádherný, tmavovlasý fotbalista, ale... je také sladký, milý a skvěle se s ním povídá. Je štěstí, že jsem fotografka školních novin, protože můj foťák má rád Flynna skoro stejně tak jako já. Bohužel ho má ráda i má sestra, a není žádný způsob, jak ji můžu odstřihnout ze společných fotek s Flynnem.

Kniha vyšla v originále 31. 3. 2009
Moje hodnocení: 5/5

Kniha Love at First Click byla neuvěřitelně vtipná, romantická a snadno čitelná, že si ji zamilujete doslova na první cvaknutí foťáku. Je to ideální čtení na jedno zimní nebo letní odpoledne. Autorce se povedlo zkombinovat dívčí románek se svižným dějem, takže nemáte pocit, že knize chybí akce. Za vykreslení postav si Elizabeth také zaslouží plusové body - žádné nadpřirozené schopnosti nebo nevýslovná krása hlavních hrdinů. Ne. Jsou to normální dospívající, kteří se snaží přežít střední školu.

Střední škola - včelí království
Hayley, hlavní hrdinka knihy, chodí na střední, fotí pro školní noviny, podniká akce se svými přáteli z novin, není královnou školy ani nepatří mezi školní vyděděnce. Veze se ve středním proudu a je celkem spokojená. Ovšem, když dojde na Flynna, kapitána fotbalového mužstva, je Hayley v koncích. Bohužel, jak se zdá Flynn ani neví, že existuje. Možná, že kdyby se neustále neskrývala za fotoaparátem věci by se vyvinuly jinak. Ale to by byl jiný příběh. Její sestra Breeze je její přesný opak. Miluje pozornost, kluky a je nekorunovanou královnou flirtování. Zdá se jakoby ani nemohli být příbuzné, upřímná, plachá Hayley a světácká, společenská Breeze. Jedno však mají společné - oběma se líbí stejný kluk.
Hayley si jako postavu naprosto zamilujete, byla upřímná, přiměřeně sebevědomá a když dojde na pěkného kluka trochu nesmělá, prostě obyčejná dívka, jakou můžete potkat na ulici.

Jak to všechno začalo?
Breeze chodila s Jaredem, fotbalistou, pro kterého byl sport na prvním místě. Právě to byla příčina jejich rozchodu, Breeze se o něj nechtěla s nikým dělit a vyžadovala jeho neustálou pozornost. A tak jednoho dne byl jejich vztahu konec. Jenže včelí královna nemůže nikdy zůstat sama, a tak po pár dnech začne randit s Flynnem. Ten si konečně všimne té nenápadné dívky, s foťákem neustále připraveným zachytit vše, co se kolem děje. A i když se ze začátku snaží Hayley držet od něj dál, Flynn jakoby byl najednou všude, kam se podívá. A tak se nám příběh začíná rozjíždět. Breeze, Flynn, Hayley a Jared. Tihle čtyři rozehrávají nebezpečnou hru s lidskými city, která se jim může pořádně vymstít.
 
Nic není takové, jak se zdá
Někomu by mohla přijít tato kniha již od začátku rozluštitelná. Mladší sestra se zamiluje do přítele své starší sestry a tak dále... jenže tady nejde jen o lásku, jde především o důvěru. Protože nic není takové jak si na začátku myslíte, že je. Za vším tím je hra, ve které Hayley neumí chodit. Zatím. Budete ji však držet palce, aby to ustála, protože její scény s Flynnem jsou úžasné. Ty dva to k sobě táhne jako magnety, a když jsou spolu tak by i slunce roztálo. Třešničkou na dortu jsou jejich hlášky. Téhle knize jsem prostě nemohla nedát plný počet bodů.
 





obrázky: Weheartit
anotace: můj volný překlad z Goodreads

2 komentáře:

  1. Jeej, úplne sa mi tá kniha zapáčila, pridám ju na svoj nekonečný to read list :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jsem ráda, že tě zaujala, a jestli si na ni někdy uděláš chvilku a přečteš si ji, myslím, že nebudeš litovat, je to čtení na jedno dvě odpoledne :)

    OdpovědětVymazat