27. 3. 2011

Love, love, love...

Jak jste si možná všimli, umístila jsem na blog anketu o váš nejoblíbenější knižní pár. Tímto článkem bych vám ráda představila mé oblíbence. Po vážně dlouhém rozjímání jsem vybrala pět dvojic, které mi přirostli k srdci. Výběr nebyl vůbec snadný, navíc, když jsem si dala za úkol vybrat jich jenom pět, jenže komu by se chtělo číst sálodlouhé ódy, že?
So, here is my results.

Na krásné páte místo se nakonec probojovali Adam a Mia z If I stay. Jejich láska se pomaličku rozvíjí od prvních a leckdy trapných krůčků a stává se něčím hlubším, vážnějším. Oba hlavní hrdinové prožívají svou první velku lásku se všemi jejími krásami i útrapami. Jako v každém vztahu i v tom jejich se občas objeví hádky, ale to jen přidává jejich vztahu na reálnosti. Jejich city vám budou připadat tak opravdové, že se ve vzpomínkách budete vracet ke své první lásce. Pro Miu a Adama je to právě vzájemně sdílená láska, která jim dodává sílu do každého dalšího dne. Láska k Mie nutí Adama k zoufalým činum, láska k Adamovi nutí Miu bojovat o život.

Na čtvrtou příčku vystoupali Sam a Grace ze série Vlci z Mercy Falls. Osudová láska dívky a chlapce, který se mění ve vlka. Ani to že byl Sam většinu roku ve vlčí kůži jim nemohlo zabránit, aby byli spolu. Jejich propletený osud byl zpečetěn dnem, kdy Sam zachránil Grace. Křehká, nežná, spalující... taková je láska, kterou prožívají. Jsou spoutáni časem, proto ho neplýtvají na zdlouhavé chození okolo. Do vztahu se řítí pohlavě, zcela oddáni jeden druhému. V tomto vztahu je více emocionálně založený spíše Sam. Vše velmi prožívá, láska, kterou cítí ke Grace je vidět v každém jeho gestu, pohybu i slově. Grace je oproti tomu větší realista, nemá ve zvyku projevovat své city, ale ani u ní není pochyb o tom, komu patří její srdce.
Sam a Grace. Grace a Sam.

Na bronzovém místě spočinuli Anna a Étienne z knihy Anna and the French kiss. Láska odehrávající se v Paříži. To už samo od sebe slibuje pořádnou dávku romantiky. Jejich vztah se budoval hezky od začátku, od přátelství, po rozpačité chvíle až po lásku, na kterou čekáte celou dobu. Anna neplánovala, že v cizí zemi potká někoho do koho by se mohla zamilovat. Étienne je zadaný a nehodlá na tom nic měnit. A pak se poznají. Po celou dobu to mezi nimi jiskří, stávají se velmi blízkými přáteli, nedovedou být dlouhou dobu bez sebe. Ale na jejich cestě za šťastným koncem je čeká spousty překážek, nedorozumění a nerozhodnosti. Anna nechce dát najevo své city, Étienne nechce být sám.

Na stříbrném stupínku stanuli Dimitrij a Rose z Vampýrské akademie. Zakázaná láska mezi studentkou a učitelem. Rose si je svou láskou už od začátku pevně jistá, zato Dimitrij se jí snaží bránit. Jenže láska si nevybírá. Musí tak své pocity před všemi skrývat. I přesto však nacházejí způsob být spolu. I jim se do cesty za společnou budoucností staví mnoho překážek. Jenže lásku Dimitrije a Rose nezastaví ani pohružka smrti. Takovouhle smršť lásky a oddanosti ze strany Rose se vám dostane jen ve velmi málo knihách, a když už se někde objeví vyznivá hrozně falešně a neupřímně. To u Rose nehrozí. Budete ji držet palce, až vám zmodrají, jen aby konečně našla štěstí po boku milovaného Dimitrije.
Rose chce Dimitrije přivést zpět do normálního života, Dimitrij chce Rose poslat na onen svět. Oba tak činí z lásky.

Na stupni vítězů se usídlili Jace a Clary z Nástrojů smrti. Láska, o kterou budou muset bojovat ze všech sil. Má totiž příchuť zakázaného a špatného. Jak Clary tak i Jace se s ní snaží bojovat, ale vždy když si myslí, že zvládnou být bez sebe je osud mrští zpět k sobě.  Navíc se všichni staví proti myšlence, že by mohli být spolu. O to více, si přejete, aby byli spolu. Jace, navenek cynický a chladný, by pro Clary udělal naprosto vše. Neváhal by vsadit život svůj i život ostatních, jen aby byla v bezpečí. Ten kluk by jí snad snesl i modré z nebe, jen kdyby na to pomyslela. U Clary moc nevíte, jak na tom je, ale když přijdou na řadu vzácné chvíle s Jacem, je jasné, že ho miluje stejně hluboce jako on ji. Láska je mocná čarodějka, která nehledí na to, kdo je váš příbuzný. Clary, dívka zamilovaná do bratra. Jace, chlapec zamilovaný do sestry.

Btw. Pokud chcete můžete mi do komentářů napsat vaše oblíbené dvojice, ráda si přečtu jací jsou vaši nej hrdinové. 

obrázky: www.google.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat