10. 3. 2011

Kody Keplinger - The DUFF

Sedmnáctiletá Bianca je poněkud cynická a loajální, a rozhodně si nemyslí, že je ta nejhezčí holka z okruhu svých kamarádek. Je také dostatečně chytrá na to, aby nepodlehla kouzlu školního sukničkáře a hezounka Wesleyho Rushe. Popravdě Bianca Wesleyho nesnáší. A když ji jednou nazve DUFF (ošklivá, tlustá kamarádka) Bianca mu na hlavu vylije svou třešňovou colu.
Jenže Bianca teď doma nezažívá zrovna šťastné období, a tak touží po rozptýlení, které nakonec vyústí v políbení Wesleyho. Nejhorší je, že se jí to líbí. Toužící po úniku se Bianca ocitá ve vztahu nepřátelé s výhodami.
Dokud se ovšem všechno strašně nepokřiví. Ukáže se, že Wesley není tak špatný posluchač a jeho život je taky pěkně nanic. Bianca si s naprostou hrůzou uvědomí, že se začíná zamilovávat do kluka, kterého si myslela, že nenávidí víc než kohokoli jiného.

Kniha vyšla v originále 7. 9. 2010
Moje hodnocení: 5/5
Ach, tahle kniha byla jedním slovem dokonalá. Po dlouhé době jsem objevila knihu, kde se nevyskytuje nadpřirozeno, ani žádná jiná havěť chodící po dvou či čtyřech nohách/tlapách. Také vztah Bianci a Wesleyho nebyl už od začátku "och miluji tě" nebo "dokud si se neobjevil ty můj život neměl smysl". Bianca měla na Wesleyho už od začátku pěknou pifku, kdo by taky neměl, když mu školní lamač srdcí řekne, že kluci se s ní baví jenom proto, aby dostali do postele její dvě nejlepší kámošky. Jo, to naštve. Ale Bianca má silný charakter a taky pěkně ostrý jazyk a vůbec se s tím hezounkem nemaže. Jenže doma to má chudák opravdu těžký, máma pořád na cestách a táta vyléčený (možná) alkoholik. No a zrovna teď se budou její rodiče rozvádět. A co je lepší na relaxaci než postelové dovádění s panem Žhavým? Správně, nic. Tak začíná utajovaný vztah Bianci a Wesleyho založený převážně na postelových hrátkách. Oba si myslí, že až se jejich životy dají alespoň trochu dohromady jejich cesty se rozejdou. Jo, ale to jsou na omylu. Aniž by to chtěli najednou jde víc než jen o to jedno.
Kniha se četla velmi lehce, takže doporučuji i méně zdatným angličtinářům.

Žádné komentáře:

Okomentovat