9. 3. 2011

Stephanie Perkins - Anna and the French Kiss

Anna se těší na svůj poslední ročník střední školy v Atlantě, kde má skvělou práci, loajální nejlepší kamarádku a objev, který se vyvíjí poměrně slibně.  Což je důvod, proč není vůbec nadšená, že má být odvlečena do internátní školy v Paříži - dokud se ovšem nesetká s Étiennem St. Clare - perfektním Pařížanem (a Angličanen a Američanem, což přispívá k jeho dechberoucímu přízvuku), který je naprosto neodolatelný. Jediným problémem je, že je zadaný, a Anna by mohla být taky, kdyby se něco vyvinulo z jejího skoro-vztahu, až se vrátí domů.
Jak se zima přehoupne do jara bude muset Anna a s ní i čtenáři čekat celý rok na svůj francouzský polibek?

Kniha vyšla v originále 2. 12. 2010
Moje hodnocení: 5/5
Tuhle knihu doporuřuji k přečtení!! Četla se velmi lehce, angličtina nebyla vůbec těžká. Příběh je napsán svižně, máte pocit, že se neustále něco děje a ono tomu opravdu tak je. Navíc se děj odehrává v romantické Paříži - takže si zároveň uděláte i menší hodinku dějepisu. Charaktery postav nejsou jak je dnes obvyklé dokonalé, mají své záporné stránky, jako každý člověk.
   Hlavní hrdinka - Anna se nechovala jako typická puberťačka, ale měla svojí hlavu a rozum. Rozhodně už od první stránky neáchala nad hlavním hrdinou. I když v tomhle případě bych se jí vůbec nedivila. Anna je prostě obyčejná dívka, se kterou byste chtěli kamarádit. Žádná super akční hrdinka.
    Navíc, u téhle knihy budete svědky hezky pomalé, postupně se rozvíjející se lásky. Žádnou "lásku na první pohled" ani "lásku až za hrob" tedy nečekejte. Anna and the French Kiss je mezi všemi těmi napřirozenými knížkami příjemnou oddychovkou, nad kterou se budete usmívat a áchat nad super přízvukem Étienna.


Žádné komentáře:

Okomentovat